dijous, 8 de novembre del 2007

Una exposició convida a moure’s per un poble fictici per descobrir l’aportació de la UE als municipis i viceversa

La següent notícia europea ens arriba des de Catalunya i la podem visitar. Es tracta de l’exposició “Municipis que fan Europa”, organitzada per la Diputació de Barcelona, que mostra què ha fet la Unió Europea pels municipis catalans i com aquests han contribuït a construir Europa.

És una exposició interactiva que simula un municipi i ens porta a fer un recorregut per cinc carrers imaginaris, que serveixen per explicar temes clau de la Unió Europea. Així, es pot passar pel camí de les Persones, el passeig de la Cohesió, el carrer de la Democràcia, la rambla de l'Avenç i la plaça dels Municipis. A través de diversos espais i amb exemples concrets, s'informa de quins avenços s'han aconseguit gràcies a la Unió, de quines ajudes s'han pogut beneficiar els ajuntaments i com aquest suport de la Unió ha servit per fer progressar el món local.

L'exposició combina diferents suports: s'hi poden trobar panells informatius, jocs interactius, vídeos i fotografies, i també posa l'accent en com els municipis han contribuït a fer "més Europa". Es pot visitar al vestíbul de Can Serra, a la seu de la Diputació, fins el 16 de novembre.

+ info a la web de MolaTV, a la web de la Comissió Europea i a la web de la Diputació de Barcelona