dijous, 14 de juny del 2007

El PE debat l’eficàcia de les ajudes pels damnificats del tsunami a l’Àsia

Tots recordem les imatges del tsunami que el desembre de 2004 va acabar amb la vida de gairebé 200.000 persones a les costes asiàtiques. Han passat dos anys i mig, i el Parlament Europeu ha celebrat una sessió pública on s'ha debatut l'eficàcia de les ajudes per a la reconstrucció enviades a Sri Lanka i Indonèsia, els dos països més castigats per la catàstrofe.

A Sri Lanka el tsunami va acabar amb la vida de 35.000 persones i va destruir 100.000 habitatges. Des d'aleshores s'ha aconseguit posar en marxa tres quartes parts de les escoles afectades, s'han reconstruït 80 ponts i el 75% del sector pesquer ja treballa amb normalitat. A més a més s'han instal·lat 50 torres d'alerta de tsunamis, donades pel govern holandès.

A Indonèsia el nombre de víctimes va ser de 130.000 morts, 37.000 més si comptem desapareguts. Dues terceres parts de l'ajuda enviada per la Unió Europea s'ha destinat a aquest país. D'ençà s'han reconstruït una quarta part de les escoles, s'ha instal·lat també un sistema d'alerta de tsunamis i s'ha construït una protecció a les costes.


+ info a la web de MolaTV i a la web del Parlament Europeu