divendres, 8 de juny del 2007

Els reptes laborals d’avui i demà en la Setmana de la Feina

Aquests dies s’ha celebrat a Europa la Setmana de la Feina. L’esdeveniment consisteix en una trobada entre representants de diferents àmbits del món laboral per analitzar la situació de la feina a Europa. I hi ha molt per analitzar, des de la conciliació de la vida laboral i privada, la situació dels mileuristes, o pitjor encara, la recent notícia en moltes portades de mitjans de comunicació europeus sobre la Generació 700, un portal on joves grecs denuncien la seva precarietat salarial i laboral.

La Unió Europea s’enfronta doncs a aquestes realitats actuals, i d’altres de futures, com l’envelliment de la població activa. Els mecanismes per fer-ho són polítiques, accions i programes, com és el cas d’HEURES. Es tracta d’un sistema online per buscar oportunitats de treball i aprenentatge o candidats en tota la Unió Europea. És a dir, una mena de tauler d’anuncis a escala europea.

D’altra banda, la Unió també treballa per millorar la coordinació entre les diferents polítiques laborals nacionals. L’objectiu final és, com resa el lema de les jornades, crear més i millor feina.


+ info a la web de MolaTV i a la Comissió Europea