dijous, 14 de juny del 2007

Els aliments ecològics més ecològics que mai

La Unió Europea ha acordat noves mesures sobre els anomenats aliments ecològics, un mercat en creixement. Entre les mesures destaquen els requisits que ha de complir un aliment per ser considerat ecològic, i l'ús d'un logotip obligatori europeu.

Quan l'acord es materialitzi, els aliments només podran dur l'etiqueta de producte ecològic si com a mínim el 95% dels seus ingredients s'ajusten al mode de producció. L'ús d'organismes modificats genèticament seguirà prohibit.

D'altra banda, l'ús obligatori del logotip europeu serà compatible amb d'altres nacionals o privats. Sigui com sigui l'etiqueta del producte haurà d'indicar el lloc de producció dels aliments, per informar d'aquesta manera al consumidor.

Aquestes disposicions que hem explicat seran les més vistoses pels compradors, però l'acord sobre els aliments ecològics també actuarà en totes les fases. Entre les mesures també s'inclouen principis i normes bàsiques per a la producció, així com un règim permanent d'importació i un sistema de control més sistemàtic.


+ info a la web de MolaTV i a la web de la Comissió Europea