divendres, 15 de juny del 2007

Esforç continu en l’eliminació de les barreres comercials entre els estats de la UE

La lliure circulació de mercaderies és un dels majors triomfs de la integració. Tot i així comercialitzar un producte en un altre país no és fàcil, fins i tot dins les fronteres de la Unió Europea. El Parlament Europeu ha dedicat una sessió per identificar i superar els obstacles que perviuen.

Per exemple, sovint les barreres són conseqüència de regles nacionals i locals com l’etiquetatge, l’embalatge o els requisits de seguretat que el producte ha de complir. Fins ara el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees s’ha fet càrrec de 300 casos relacionats amb la lliure circulació de mercaderies. Altres fonts també indiquen que una de cada quatre empreses dedicades al comerç dins de la Unió ha topat en alguna ocasió amb alguna barrera comercial entre estats.

Sobre aquest tema, la Comissió Europea va proposar el febrer d’enguany mesures en favor de la lliure circulació de mercaderies. Entre altres, que sigui l’estat membre i no l’empresa qui comprovi que el producte compleix tots els requisits necessaris per ser comercialitzat al país.


+ info a la web de MolaTV i a la web del Parlament Europea