dijous, 12 de juliol del 2007

El PE dicta l’ús d’additius, enzims i aromes en els aliments

L'Eurocambra ha aprovat quatre propostes per uniformar l'ús d'additius, les enzims i els aromes en els aliments. Una d'elles estableix un procediment d'avaluació i autorització uniforme per aquestes substàncies. Es pretén així protegir millor la salut dels consumidors, i garantir la lliure circulació d'aliments.

Però a efectes pràctics, què vol dir tot això? Per començar, significa que els additius, inclosos conservants, colorants i edulcorants, no poden posar-nos en perill ni confondre'ns, el seu ús ha de ser tecnològicament necessari, i queden prohibits en els productes infantils.

Pel que fa a les enzims, que tradicionalment es fan servir per elaborar el formatge i el pa, s'admeten sempre i quan no disfressin la frescor del producte. I per evitar malentesos, un producte només podrà presumir de la paraula "natural" a l'etiqueta si ho és el 95% de la seva composició.


+ info a la web de MolaTV i a la web del Parlament Europeu