divendres, 27 de juliol del 2007

La UE passa a l’ofensiva contra l’excés de pesca

La Unió Europa ha decidit actuar contra el malbaratament de les captures excessives de peix. Les raons són de pes: Protegir el medi marí, garantir la viabilitat econòmica del sector i també una alimentació de qualitat als consumidors. Per aconseguir l’objectiu, els estats membres han previst actuacions en diversos àmbits.

En primer lloc, com vam avançar a iEuropa en el seu moment, amb l’aprovació d’un pla de vigilància del Mar del Nord per protegir el bacallà. Per primer cop els participants del pla podran efectuar controls en zones de pesca d’altres països seguint un protocol. En segon lloc, amb l’augment de les ajudes a les empreses del sector, però en cap cas per comprar, adquirir o modernitzar els vaixells pesquers. I per últim, amb la propera adopció d’una Política Marítima Europea, és a dir, un pla que englobi totes les activitats relacionades amb el mar.

D’altra banda, també cal destacar un recent informe de la Comissió Europea sobre les multes per infraccions en pesca. L’opinió és que encara no són prou dissuasòries, i en conseqüència s’ha obert un debat al respecte.


+ info a la web de MolaTV i a la web de la Comissió Europea