divendres, 6 de juliol del 2007

La reforma del sector del vi topa amb les primeres crítiques

La Comissió Europea ha presentat el borrador sobre la reforma del sector del vi. La reducció de les ajudes amb l’eliminació de les vinyes menys productives i la prohibició d’afegir sucre al vi són algunes de les mesures més destacades del document.

De moment la proposta no desperta passions entre els productors. En els països del sud d’Europa els viticultors estan preocupats per la retallada dels subsidis, els productors del centre i del nord ho estan sobre la prohibició d’afegir sucre, i tots es mostren reticents a l’arrencada de milers d’hectàrees de vinyes. En termes generals els sindicats agrícoles europeus s’oposen a la reforma, que qualifiquen de model industrial.

Punts de vista apart, les dades només són unes: Si es manté la tendència actual, la producció d’excedent de vi pot arribar al 15% anual d’aquí només 4 anys. La Unió Europea gasta cada any mig milió d’euros en desfer-se dels excedents.


+ info a la web de MolaTV i a la web de la Comissió Europea