dijous, 18 d’octubre del 2007

El coordinador de la línia elèctrica dels Pirineus visitarà els pobles catalans afectats pel projecte

El coordinador del projecte d'interconnexió elèctrica entre l’estat espanyol i França, l'excomissari europeu Mario Monti, visitarà Catalunya. Així ho va assegurar el portaveu d'Energia de la Comissió, Ferran Tarradellas, en una trobada amb periodistes a la seu de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Tarradellas es va mostrar convençut que Monti és la persona més adient per fer el paper de coordinador i va demanar "confiança" als municipis afectats pel projecte. La tasca de Monti, que presentarà un informe a les institucions comunitàries en el termini d'un any com a màxim, consistirà en analitzar la situació, identificar els problemes i facilitar solucions.

Per fer-ho, el coordinador del projecte té previst visitar els municipis catalans afectats pel traçat de la interconnexió elèctrica. Val a dir que el projecte desperta recels i oposició entre la població, però segons els responsables de la línia, la interconnexió és necessària per assegurar el subministrament d’energia.


+ info a la web de MolaTV i a la web de la Comissió Europea