dijous, 25 d’octubre del 2007

La UE prepara una nova targeta d’estada i treball per atraure els treballadors qualificats estrangers

La Unió Europea ha començat la tramitació d’una targeta blava que permet als treballadors altament qualificats de països no comunitaris residir i treballar a la Unió Europea entre altres avantatges. La mesura busca garantir la competitivitat internacional d’Europa, i convertir a la Unió en un destí tan atractiu com els Estats Units, Austràlia i Canadà per aquests treballadors qualificats.

El nou visat permetria als ciutadans no comunitaris amb el perfil desitjat romandre a la Unió Europea durant dos anys. Passat aquest temps, podrien renovar la seva estada si aconsegueixen un contracte. Queda però el mans dels estats fixar el nombre d’admesos segons les necessitats de cadascun.

Malgrat la necessitat d’aquests professionals, Europa no vol propiciar la fuga de cervells dels seus països d’origen, sobretot els que estan en vies de desenvolupament. Per aquest motiu la proposta de la targeta blava propugna unes normes que poden arribar a prohibir la contractació activa per part dels estats membres.


+ info a la web de MolaTV i a la web de la Comissió Europea