dimecres, 31 de gener del 2007

Any europeu de la igualtat d'oportunitats per a tothom 2007

El 2007 és l'any europeu de la igualtat d'oportunitats per a tothom. L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensibilitzar a l'opinió pública sobre els avantatges d'una societat justa i cohesionada, i informar els ciutadans sobre els seus drets I obligacions legals per tal de conscienciar la població perquè rebutgi actituds i conductes discriminatòries Aquesta iniciativa s'emmarca dins d'un enfoc transversal de la no discriminació que hauria de permetre garantir una aplicació correcta i uniforme del marc legislatiu comunitari de tota Europa, fent ressaltar els seus principis fonamentals. La proposta es duu a terme amb l'objectiu de conscienciar sobre el dret a la igualtat i sobre la problemàtica de la discriminació múltiple. També pretén reforçar el missatge de que totes les persones tenen dret al mateix tracte, sense distinció de sexe, origen ètnic o racial. Per una altra banda té la intenció d'estimular un debat sobre les formes d'augmentar la participació en la societat dels grups víctimes de la discriminació.
L'aportació positiva que totes les persones puguin fer a la societat per a promoure una societat cohesionada, incrementar la importància d'eliminar els estereotips, prejudicis i la violència, promovent les bones relacions entre tota la societat, i particularment entre els joves, així com difondre els valors essencials de la lluita contra la discriminació.
A Espanya, per a arribar als objectius de l'any europeu de la igualtat d'oportunitats, el Ministeri de Treball i Assumptes Socials ha creat una Comissió en la que estan representades totes les àrees del mateix amb competències en matèria de discriminació de les persones per motius de sexe, origen ètnic o racial, entre d'altres.

+ info a la web de mola tv i la web de la Unió Europea