dimarts, 30 de gener del 2007

La Comissió Europea llança una consulta pública sobre els espais sense fum

La Comissió Europea vol conèixer la opinió dels ciutadans, empreses, associacions i altres sectors de la societat civil sobre els espais sense fum. Amb aquest objectiu, avui ha aprovat un llibre verd titulat: “Cap a una Europa sense fum de tabac”, que servirà per llançar una àmplia consulta pública on es pregunta per la millor manera de promoure aquests espais lliures de fum de tabac.
El llibre verd examina les incidències sobre la salut i les càrregues econòmiques que comporta el tabaquisme passiu, el seguiment públic de les prohibicions de fumar i les mesures que s'han pres fins ara als diferents Estats membres i a nivell de la UE.
Aquesta és la base per obrir un debat amb el qual la Comissió espera recollir les opinions de les diferents parts implicades i analitzar els avantatges i inconvenients de les diferents mesures que s'han assajat fins el moment, especialment la prohibició total de fumar en llocs públics com ara restaurants i bars, que ja s'està aplicant en diversos països de la UE, entre ells Espanya.
La Comissió convida la societat civil, la resta d'institucions de la Unió Europea i els Estats membres a expressar-se sobre cinc possibles estratègies per afavorir els espais sense fum i entre les quals hi ha, per exemple, la opció de mantenir la situació actual –sense una actuació específica per part de la UE, aplicar mesures voluntàries o crear una legislació d'obligat compliment a tots els Estats membres.
Un cop finalitzada la consulta, la Comissió analitzarà les respostes i elaborarà un informe amb les principals conclusions, abans d'adoptar noves accions.

+ info a la web de mola tv i la web sobre tabac i salut pública de la Comissió Europea

1 comentari:

Anònim ha dit...

menos palabrería y más libertada....lo que se prohibe....se desea... haber si aprendéis políticos...