dilluns, 29 de gener del 2007

La Comissió Europea proposa un nou pla d’aeroports

El nou pla consisteix en tres iniciatives clau, entre d’altres, crear una directiva sobre despeses aeroportuaries o sobre la capacitat de comunicació, eficàcia i seguretat dels aroports europeus i la seva implantació.
L’objectiu d’aquest nou pla d’aeroports és conèixer el desenvolupament i la compatibilitat del mercat intern de l’aviació europea i marcarà la convergència reguladora entre els Estats membres. El vice-president de la Comissió, Jacques Barrot, responsable del sector dels transports considera que els aeroports europeus tenen un paper vital com a conductor clau per assegurar la compatibilitat econòmica i social de la Unió. Afegeix que aeroports fins ara europeus han hagut d’afrontar diversos desafiaments reguladros, comercials i externs en quan a qüestions com la capacitat, finançament i medi ambient. L’objectiu d’aquestes noves mesures és oferir un conjunt de regles per a ser aplicades i fer acomplir uniformement a totes les regions d’Europa. La proposta, ambiciosa per a ser una dirrectiva sobre despeses aeroportuaries, redefinirà la relació entre els operadors dels aeroports i els usuaris.
El primer informe sobre la posada en pràctica d’aquesta directiva demostra els efectes positius que la fase inicial de liberalització del mercat ha tingut en els aeroports europeus y obre la porta a una debat en quan als passos a seguir.

+ info a la web de mola tv i la web de la Comissió Europea