dimarts, 30 de gener del 2007

Els Plans de Brusel·les sobre la reducció d’emissions dels cotxes poden provocar la pèrdua de llocs de treball

L'Associació Europea de Fabricants d'Automòbils (ACEA) adverteix que els plans de la Unió Europa de limitar les emissions de diòxid de carboni dels vehicles a 120 grams per quilòmetre recorregut poden provocar la pèrdua de llocs de treball a la indústria de l'automoció del continent i la re-localització d'instal·lacions productives fora d'Europa.
L'Associació afegeix que la reducció de les emissions contaminants a través, exclusivament, del desenvolupament tecnològic dels vehicles és la opció més cara i menys efectiva per a la societat, en comparació amb altres mesures destinades a disminuir l'impacte mediambiental dels automòbils.
D'aquesta manera, l'Associació que recull les dades del Programa Europeu del Canvi Climàtic indiquen que la reducció del límit d'emissions de 140 grams per quilòmetre a 120 grams suposaria un increment del preu de venda al públic de 2,450 euros per vehicle. I subratlla que una conducció "ecològica" seria més eficaç que altres mesures a l'hora de reduir l'impacte sobre el medi ambient.
Per altra banda, els membres de l'organització subratllen que davant el problema de l'escalfament global del planeta existeixen solucions complexes, en les que s'han de veure involucrats diferents parts afectades. Davant aquest fet, l'Associació ressalta que el sector de l'automoció europeu està disposat a contribuir per mantenir el seu compromís.

+ info a la web de mola tv