dimarts, 30 de gener del 2007

Un informe de la Comissió Europea atribueix a E.ON greus errors en l'apagada elèctrica de novembre de 2006

L'informe final de la Comissió Europea sobre l'apagada del 4 de novembre de 2006, que va deixar sense llum a milions de ciutadans de diversos països de la Unió Europea, entre ells Espanya, responsabilitza la companyia elèctrica alemanya E.ON d'un seguit de deficiències en la gestió de l'incident.
De la investigació realitzada per la Unió per la Coordinació del Transport d'Electricitat (UCTE) es desprèn que l'empresa E.ON Netz, gestora del sistema de transport d'electricitat on es va originar la fallada elèctrica, no va aplicar el procediment de seguretat i ni tan sols comptava amb el conjunt d'instruments tècnics per comprovar la operació del sistema dins dels límits de seguretat. En segon lloc, altres sistemes de transport europeus no van rebre la informació sobre l'actuació del gestor alemany. Finalment, s'atribueix part de la responsabilitat a la insuficiència d'inversions per garantir la fiabilitat de la xarxa i la seva gestió.
El comissari d'Energia de la Unió Europea, Andris Piebals, que avui ha presentat aquest informe, considera que aquestes conclusions permeten assegurar que Europa necessita una acció coordinada en matèria de subministrament elèctric.

+ info a la web de mola tv