dimecres, 31 de gener del 2007

La Comissió Europea remet a Itàlia una avaluació preliminar sobre les mesures de blanqueig de la fusió Abertis-Autostrade

La Comissió Europea ha arribat a la conclusió preliminar que Itàlia ha violat l'article 21 del Reglament sobre operacions de concentració de la Unió Europea, davant la falta d'autorització per a la transferència de la concessió de l'autopista a la nova entitat resultant de la fusió prevista entre Abertis i Autostrade.
Es tracta d'una fusió de dimensió europea que entra dintre de la competència exclusiva de la Comissió en virtut del Reglament sobre operacions de concentració.
La Comissió té dubtes fundats sobre la compatibilitat amb l'article 21 pel fet que les autoritats italianes no hagin fixat per endavant i de manera suficientment clara els criteris públics d'interès invocats per a l'aplicació del procediment d'autorització i el seu incompliment a l'hora d'adoptar una decisió d'autorització per a la transferència de la concessió.
Aquesta absència d'autorització va ser una de les raons citades per Abertis i Autostrade para abandonar la fusió prevista, aprovada sense condicions per la Comissió el 22 de setembre de 2006.

+ info a la web de mola tv