dijous, 31 de maig del 2007

Dia Mundial Sense Tabac: Punt d’inici per deixar de fumar

Aquest dijous es el Dia Mundial Sense Tabac. La majoria coneixeu el discurs, que el tabac pot provocar greus malalties i fins i tot la mort. Però és que s’ha d’insistir: 650.000 persones moren cada any a Europa com a conseqüència del consum de tabac.

Fumadors o no, gairebé el 90% dels europeus està a favor de l’existència d’oficines i llocs públics lliures de fum, una de les mesures iniciades a Europa per reduir el consum de tabac, com també és el cas de la introducció de missatges i imatges contundents en els paquets de tabac.

La Unió Europea vol continuar aquest esforç, i a partir del 31 de maig llançarà la campanya “Help”, la més gran que mai s’ha fet per reduir el nombre de fumadors. En aquesta ocasió ho farà de manera pràctica, amb ajuda a través de correus electrònics per qui vulgui deixar l’hàbit, consells per no caure en la dependència si es fuma de tant en tant, i amb un videojoc per desenvolupar la resistència al tabac. A través d’una consulta pública, els ciutadans també poden donar la seva opinió sobre aquest debat.


+ info a la web de MolaTV i a la web de la Comissió Europea