dimecres, 2 de maig del 2007

Europa celebra el primer Dia Europeu de Seguretat Vial

Paral·lelament a la primera Setmana Mundial de Seguretat Vial, Europa ha organitzat el seu propi Dia Europeu sobre aquest tema. La raó és tant senzilla com trista: Qui no coneix algú que hagi patit un greu accident de trànsit? Malauradament es compten per milers el nombre de víctimes mortals a les carreteres. Les causes dels accidents poden ser moltes, però comportaments com conduir ebri o sota l’efecte de drogues empitjoren de manera innecessària els números finals.

Per això el primer Dia Europeu de la Seguretat Vial, celebrat aquest divendres, s’ha bolcat per donar a conèixer els mal comportaments a les carreteres: Tallers, exposicions, formació sobre primers auxilis i simuladors de conducció... Tot el possible per reduir la mortalitat. La jornada també ha dedicat una especial atenció a l’alcohol i les drogues, dos de les principals causes de mortalitat entre els joves.

Encara que el nombre de morts a les carreteres s’ha reduït en un 24% respecte fa cinc anys, les xifres encara són esgarrifoses: Només l’any passat 38.000 persones van perdre la vida a les carreteres europees. L’alcohol al volant, com dèiem, i no portar el cinturó de seguretat, són els principals motius de les morts al volant.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea