divendres, 25 de maig del 2007

Trucar per Europa, més barat

A partir d’aquest juny les trucades itinerants, les que fem o rebem quan estem en un altre país, seran més barates dins la Unió Europea. Però alerta! Si voleu gaudir per aquest estiu dels preus reduïts, haureu de contactar amb l’operador per demanar-ho, ja que l’aplicació de les rebaixes no serà automàtica fins setembre.

Dit això, podem parlar de números. Exactament quant m’estalviaré? Doncs segons la nova normativa, el preu màxim per fer una trucada amb el mòbil des d’un altre estat membre serà, com a màxim, de 49 cèntims més que una nacional. I en cas que siguem nosaltres qui rebem la trucada, el cost serà de 24 cèntims. En tots els casos aquests preus són menors que els actuals, però hi ha més. Fins 2009 s’aniran reduint encara més, fins a ser aquell any de 43 cèntims i 19 cèntims per fer i rebre trucades respectivament.

La Unió Europea considera que els operadors també sortiran a la llarga beneficiats. La raó és que els europeus que viatgen cada any per la Unió, uns 150 milions de ciutadans, faran servir més el mòbil. Segons l’Eurobaròmetre, l’elevat preu és el principal factor que dissuadeix d’utilitzar el mòbil a l’estranger.


+ info a la web de MolaTV i a la web de la Comissió Europea