dijous, 24 de maig del 2007

La UE redueix un 70% el cost de les trucades itinerants

El Parlament Europeu ha votat aquest dimecres la nova regulació comunitària per reduir les tarifes de telèfons mòbils en itinerància o roaming. La itinerància és quan fem servir el nostre telèfon mòbil en un altre estat, ja sigui per rebre trucades com per fer-ne. Per naturalesa el cost d’aquestes trucades sempre és superior al cost d’una trucada nacional, i en l’actualitat existeixen diferències entre els mateixos països de la Unió Europea.

Almenys fins avui, perquè la nova regulació posarà fi a aquestes barreres. Es calcula que uns 150 milions de consumidors se’n podran beneficiar: La diferència de preu entre una trucada itinerant i una trucada nacional no serà injustificadament més alta, al contrari, els consumidors s’estalviaran fins a un 70% dels costos actuals.

Amb tot l’aplicació de la mesura no serà immediata. Començarà aquest estiu i es farà de manera progressiva. El principal objectiu a l’horitzó és que el cost de trucar o rebre trucades amb el mòbil sigui exactament el mateix en qualsevol estat membre de la Unió Europea diferent del nostre.


+ info a la web de MolaTV i a la web de la Comissió Europea