dimecres, 2 de maig del 2007

Les principals ciutats de la UE es preparen per la celebració del Dia d’Europa

Cada 9 de maig es commemora el dia d’Europa amb ocasió de l’aniversari de la signatura de l’anomenada “Declaració Schuman”, que va marcar el naixement del projecte comú europeu. En aquesta ocasió el motiu de celebració és doble, ja que la Unió Europea celebra com hem anunciat en altres programes els seus primers 50 anys d’història.

Arreu d’Europa s’han programat actes per celebrar l’esdeveniment. A Barcelona, l’Oficina del Parlament Europeu ha organitzat una sèrie d’actes que començaran el 7 de maig amb l’entrega del Premi Europeu de Periodisme, i el mateix dia també tindrà lloc un Concert Europeu a l’auditori barceloní.

I per descomptat, el dia 9 de maig l’Institut del Teatre de Barcelona acollirà l’acte principal: 500 estudiants d’escoles de tot Catalunya debatran amb autoritats subestatals els beneficis de pertànyer a la Unió Europea. La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, i les representacions de la Comissió Europea i de l’Eurocambra també participaran en la trobada.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu