dijous, 22 de febrer del 2007

Accés més fàcil a l'assistència mèdica a l'estranger

Els ciutadans europeus que viatgen a altres països d’Europa disposen de diversos instruments comunitaris per accedir a tractaments mèdics, tant previstos como imprevistos, assumint les despeses corresponents. Per gaudir de la mateixa cobertura en cas de malaltia en visitar un altre país europeu, els ciutadans poden sol·licitar a l’oficina local de la seva assegurança mèdica, de manera gratuïta, la Targeta Sanitària Europea.

Es tracta d’una targeta que garanteix el tractament mèdic durant una estada temporal en un altre país europeu, així com el reemborsament per part del país d’origen. Les institucions europees recomanen demanar la targeta, valida a 31 països, si es viatja a un altre estat membre de l’Àrea Econòmica Europea o Suïssa.

En cas d’anar a un altre país per rebre un tractament, les normes són diferents. En general, les despeses només estan cobertes si el país en què el ciutadà europeu està assegurat autoritza el tractament. Si la resposta és afirmativa, cal sol·licitar a l’assegurança mèdica l’autorització necessària abans de viatjar.

+ info a la web de molatv i a la web de la Comissió Europea