dijous, 8 de febrer del 2007

Estratègia de Lisboa: Una política d'energia sostenible i segura, prioritat màxima

El canvi climàtic, la seguretat energètica, els canvis demogràfics i la despesa creixent en el camp de la investigació són alguns dels temes que s'han tractat durant aquests dies a la Tercera Reunió Parlamentària sobre la Estratègia de Lisboa. El president del Parlament, Hans-Gert Poettering, ha indicat que el "mercat europeu de l'energia i la solidaritat en les polítiques energètiques han de ser les prioritats per acomplir els objectius de Lisboa".
Recordem, que la Estratègia de Lisboa va ser el nom que va rebre l'acord del Consell d'Europa celebrat a Lisboa el mes de març de l'any 2000, segons el qual el consell es comprometia a que l'economia europea fos més competitiva i dinàmica en tan sols 10 anys.
Els diputats del Parlament Europeu i dels parlaments nacionals s'han reunit a Brussel·les per a abordar el futur de l'Estratègia. El President del Parlament Europeu, ha assenyalat que "aquesta reunió ha donat un nou significat al diàleg entre el Parlament Europeu i els parlamentaris nacionals sobre la direcció que Europa ha de seguir per aconseguir els objectius fixats a Lisboa".

+ info a la web de mola tv i a la web del Parlament Europeu