dimarts, 20 de febrer del 2007

Europa es marca la integració dels immigrants com un nou repte en l'ensenyament

Els ministres d’educació dels països membres de la Unió Europea s’han fixat com a meta per a la pròxima dècada la integració de la població immigrant mitjançant l’escola. Els Estats europeus coincideixen que cal preparar-se per acollir a les aules un número creixent d’alumnes estrangers.

Diversos països com Espanya, Portugal, Irlanda o França insisteixen en cursos d’idiomes específics per aquests infants. Els ministres d’educació, reunits a Brussel·les, també han subratllat la importància de l’educació continua. A més a més, Polònia i Grècia han encapçalat un grup de països que reclama un debat europeu sobre la violència a l’escola, un tema que continuaran abordant en properes reunions.

D’altra banda, l’eurocomissari d’Educació Jan Figel ha remarcat la necessitat de millorar la qualitat de l’ensenyament des de l’etapa de preescolar. La Unió Europea vol que el percentatge de nens que abandonen l’escola prematurament sigui inferior al deu per cent el 2010. Segons Brussel·les l’any passat cinc milions d’alumnes van deixar l’escola sense acabar els seus estudis.

+info a la web de molatv i a la web de Euronews