dimarts, 13 de febrer del 2007

Cada europeu genera 3'5 tonelades d'escombraries anuals

Segons un informe elaborat pel Parlament Europeu, els ciutadans de la Unió Europea generen aproximadament 3 tonelades i mitja d'escombraries anuals per persona, de les quals 518 quilograms són deixalles sòlides municipals. La resta prové de la indústria manufacturera, la minera o la construcció.
En la última dècada, la producció d'escombraries per habitant ha augmentat uns 460 quilograms l'any, i aquesta xifra continua creixent a moltes ciutats europees. Tot i que la tercera part de les escombraries municipals es recicla i el 18% s'incinera, aproximadament la meitat acaba als abocadors.
A la Unió Europea no hi ha límits fixats per a la producció de deixalles, i el seu volum no para d'augmentar. Per aquest motiu el Parlament Europeu aposta per una política d'escombraries basada en la combinació de 5 principis: prevenció, re-utilització, reciclatge, recuperació i abocadors. L'Euro-cambra subratlla la importància del reciclatge en la reducció de la contaminació i destaca que tots podem contribuir en la tasca del reciclatge.

+ info a la web de mola tv i a la web del Parlament Europeu