dimarts, 20 de febrer del 2007

L'economia de la UE seguirà creixent a bon ritme el 2007

L'economia europea mantindrà el seu dinamisme el 2007, amb un creixement del 2,7% al conjunt de la Unió Europea i d'un 2,4% a la zona euro. Aquests són els resultats de les previsions econòmiques provisionals de la Comissió Europea per 2007 que ha presentat a Brussel·les el comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia. Les dades representen un augment del 0,3% del creixement econòmic respecte de les previsions de la tardor.

El 2006 es va tancar amb un creixement molt positiu per la Unió Europea, impulsat per les bones dades de la demanda interior, que s'ha vist beneficiada d'una millora en la situació del mercat laboral. L'any passat es van crear tres milions de llocs de treball a la Unió Europea, dels quals dos milions corresponen a la zona euro. Això va permetre a l'economia europea mantenir uns bons indicadors malgrat condicions adverses com l'augment dels preus de l'energia, que van arribar a nivells rècord a l'estiu, l'estancament monetari i un cert alentiment als Estats Units.

Pel que fa a l'inflació, l'augment dels costos de l'energia va fer pujar els preus fins a un 2,2% durant l'any passat tant a la UE com a l'eurozona. Les previsions apunten que aquesta inflació baixarà fins a l'1,8% el 2007 als països de l'euro i fins al 2% a la UE.

+ info a la web de molatv i a la web de la Comissió Europea