dilluns, 12 de febrer del 2007

El Parlament Europeu adopta un informe sobre la prevenció de la obesitat

Davant el constant augment de la obesitat a la Unió Europea, l'Euro-cambra ha adoptat un informe sobre la prevenció del sobrepès, la obesitat i les enfermetats cròniques. La promoció de dietes saludables i del exercici físic, fonamentalment a les escoles, és l'element clau de la solució proposada pel Parlament. Els euro-diputats insisteixen en que la lluita contra la obesitat ha de ser una de les prioritats de la Unió Europea i dels Estats membres.
Hem de tenir en compte que cada vegada són més els europeus que pateixen sobrepès: inclús en alguns estats membres gairebé el 50% de la població adulta el pateix, i està present en un de cada 5 nens.
A més, les enfermetats cardiovasculars causen la meitats de les morts a la Unió Europea, un terç de les quals estan directament relacionades amb les dietes pobres o desequilibrades.
L'euro-diputada Frédérique Ries, ponent de l'informe parlamentari sobre la obesitat i el sobrepès, va recordar que "el 27% dels homes i el 38% de les dones, així com gairebé 5 milions de nens són obesos". I va afegir que "cada any apareixen més de 300.000 nous casos".

+ info a la web de mola tv i a la web del Parlament Europeu

1 comentari:

Anònim ha dit...

Niños, adolescentes y jóvenes son el objetivo primordial de las presiones publicitarias [4]de las multinacionales de comida basura. Esta presión degrada sus hábitos alimentarios en una etapa de aprendizaje para toda la vida. McDonalds y Coca-cola llevan más de 50 años atacando la cultura y la soberanía alimentaria de los pueblos para imponer su comida y su bebida basura. Hasta ahora nadie ha obligado a estas empresas a informar de los peligros que sus productos suponen para la salud. Por el contrario, con el número de establecimientos y las ventas de estas multinacionales crecen también la obesidad y la diabetes de nuestros niños y niñas, así como las enfermedades cardiovasculares en las etapas posteriores de su vida.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/238075/index.php