dimecres, 7 de febrer del 2007

L'Euro-cambra escull els Presidents de les comissions parlamentàries

El Parlament Europeu ha escollit els presidents de les comissions parlamentàries per a la segona meitat de la legislatura. Cal recordar, que el President d'una comissió parlamentària, a més presidir les reunions de la comissió, exerceix de portaveu de la mateixa en les sessions Plenàries, en les reunions de presidents de comissions i en actes externs. També desenvolupa un paper important en el Procés d'elaboració dels informes i en la organització de l'agenda de la comissió.
Cada una de les 20 comissions del Parlament Europeu compta amb un President i 4 Vice-Presidents, que són designats pels membres de la mateixa després d'un acord dels grups polítics. Per aquest motiu es busca assegurar l'equilibri polític i de representativitat en la distribució d'aquests càrrecs.
Una vegada al més els Presidents de les Comissions es reuneixen en el Ple d'Estrasburg, generalment els dijous. Durant el ple es discuteixen aspectes organitzatius de les comissions parlamentàries i es duen a terme suggeriments als líders dels grups polítics per a l'establiment de l'agenda de les sessions plenàries.

+ info a la web de mola tv i a la web del Parlament Europeu