dilluns, 12 de febrer del 2007

El comissari de Medi Ambient entrega els premis de la setmana Europea de la Mobilitat

El comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas, ha entregat els premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2007. Enguany el primer premi se l'ha endut la ciutat espanyola de Lleó, el segon Budapest i, finalment, el tercer se l'ha endut Bolonya.
La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), que té caràcter anual i que compta amb el suport de la Comissió Europea, promou la mobilitat sostenible en pobles i ciutats, fomentant l'ús d'alternatives al cotxe privat, de baixa o nul·la contaminació com ara el caminar, anar amb bicicleta, el transport públic i l'ús compartit de l'automòbil. Una de les condicions per a participar-hi és la introducció de mesures permanents que facilitin aquestes alternatives.
Els premis es van concedir a la millor contribució a la Setmana Europea de la Mobilitat de l'any passat, que es va centrar en la lluita contra el canvi climàtic i va comptar amb la participació de 1.322 ciutats, amb una població combinada de més de 200 milions d'habitants.
L'elecció de Lleó com a ciutat guanyadora de la Setmana Europea de la Mobilitat la va dur a terme un jurat d'experts independents, basant-se tant en l'àmplia gamma de les activitats que la ciutat va dur a terme durant aquesta setmana, com en la sòlida estratègia de comunicacions dins la mobilitat sostenible.
El comissari de Medi Ambient va entregar els premis durant un seminari celebrat en el Comitè de les Regions de Brussel·les. Dimas va assenyalar que "la Setmana Europea de la Mobilitat suposa una contribució important en la millora de la salut pública i la qualitat de vida de les zones urbanes gràcies, tant a les mesures permanents que promou per a aconseguir una mobilitat sostenible, com a les activitats de conscienciació pública".

+ info a la web de mola tv i a la web de la Comissió Europea