dimecres, 28 de febrer del 2007

La UE retalla distàncies en innovació entre ambdues vores de l’Atlàntic

Segons un informe de l’any 2006, la diferència entre la Unió Europea i els Estats Units en l’àmbit de la innovació s’està reduint any rere any des de 2003. Publicat per un institut d’investigació de Maastricht, l’estudi compara les economies de 34 països mitjançant variables com l’educació, la inversió en noves tecnologies, la despesa en I+D o el nombre de patents.

Els resultats indiquen que hi ha quatre països de la Unió Europea en vanguàrdia en innovació: Suècia, Finlàndia, Dinamarca i Alemanya, un grup en el que també apareixen Suïssa i Japó. Després trobem els països avançats, per exemple el Regne Unit, França i els Estats Units entre altres, els països en ascens, com Grècia i Portugal, i els països retardats, entre els que es compten Itàlia i Espanya. Els països del darrer grup estan molt per sota de la mitjana en innovació de la Unió Europea en conjunt, i necessiten una inversió substancial per arribar-hi.

D’altra banda, una enquesta de l’Eurostat, l’Oficina d’Estadística de la Unió Europea, revela que més del 40% de les empreses europees estan treballant en innovació, i més freqüentment en col·laboració amb els seus clients i proveïdors que amb universitats o instituts públics d’investigació.


+ info a la web de molatv i a la web de la Comissió Europea