dimecres, 14 de febrer del 2007

La UE disposarà d'un número de telèfon d'emergència gratuït en cas de desaparició de menors

El número escollit per aquest telèfon d'urgència és el 116 000. En diversos Estats de la Unió Europea existeixen números telefònics d'emergència per denunciar la desaparició d'infants, però en l'actualitat aquests números són diferents a cada país. Amb la implantació d'un mateix número per aquest servei es millora l'ajuda als pares, sobretot en cas de desaparició dels seus fills durant un viatge a un altre país europeu.
El projecte de Decisió de la Comissió de reservar els números que comencen amb el 116 ha rebut el recolzament del Comitè de comunicacions. L'aprovació per part d'aquest grup d'experts obre la via d'adopció per part la Comissió d'aquesta Decisió, que serà vinculant pels Estats membres.
A principis del proper any es posarà en marxa una convocatòria pública per identificar altres serveis que puguin beneficiar-se dels números 116. Des de la Comissió s'ha convidat als estats de la Unió a fer realitat aquest projecte que afecta els drets dels infants en el menor temps possible.

+ info a la web de mola tv i a la web de la Comissió Europea

1 comentari:

Anònim ha dit...

sabieu que el número de la generalitat de catalunya per trucar , crec que el 010 és de pagament retribuit i que és més car trucar a catalunya que a qualsevol altre comunitat autoònama, estafadors polítics catalans, ESPERM QUE AQUEST TELEFON EUROPEU NO SIGUI UNA ALTRA ESTAFA