dimarts, 27 de febrer del 2007

La UE finaça un pla per fer més accessible el metro i els ferrocarril de Barcelona

La Unió Europea cofinança dos projectes per convertir en accessible tota la xarxa de metro i ferrocarril de Barcelona. Fruit d’aquesta iniciativa, dues estacions de la línia 1, Hostafrancs i Sant Andreu, han estrenat aquest mes de febrer el resultat d’unes obres de millora que les ha convertit en accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Per exemple, la parada d’Hostafrancs ja compta amb tres ascensors i un encaminament per a invidents, mentre que a la parada de Sant Andreu funciona un ascensor que connecta amb el carrer.

Amb la fi dels treballs a Hostafrancs i Sant Andreu són 67 les estacions del metro de l'àrea metropolitana de Barcelona que estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda, el que representa un 52% de la xarxa. L’objectiu del projecte és fer accessible la totalitat de la xarxa de metro. També a les línies de Ferrocarrils de la Generalitat el nivell d'adaptació ja supera el 70%.

Aquest pla per millorar l'accessibilitat de la xarxa de metro i ferrocarrils de Barcelona està gestionat per la Generalitat de Catalunya, i rep finançament comunitari a través del Fons de Cohesió de la Unió Europea. El Fons de Cohesió va ser creat amb l’objectiu de reduir les diferències socials i econòmiques entre els ciutadans de la Unió.

+ info a molatv i a la web de la Comissió Europea