dijous, 1 de febrer del 2007

Reforma en el sector de la fruita i la verdura

La Comissió Europea ha recolzat els plans per a una àmplia reforma dins el sector de la fruita i la verdura en la Unió Europea. Es pretén revisar i eliminar molts dels subsidis que es paguen cada any per un valor de 1.500 euros.
El pla de reforma dividiria els subsidis per a la producció i el processament de fruites i verdures, de tal manera que es deslligaria el que l'agricultor produeix i la quantitat d'ajuda que rep de Brussel·les. En el futur, aquest diner es calcularà per àrees, basant-se en els pagaments fets durant un període de referència per a cada producte, dins el marc dels pagaments agrícoles únics acordat en la reforma agrícola de l'any 2003. Els agricultors que obtinguin aquestes noves ajudes a la producció, hauran de gastar, al menys, el 20 per cent en projectes per a enriquir o preservar el medi ambient. De la mateixa manera, els subsidis a la exportació per al sector de la fruita i la verdura, que suposen gairebé la cinquena part de la producció agrícola de la Unió Europea serien abolits.
El pla, elaborat per la comissaria d'Agricultura Mariann Fischer, es presentarà als ministres del ram durant la propera setmana, tot i que, probablement, no el debatran en detall fins d'aquí uns mesos.

+ info a la web de mola tv i la web de la Comissió Europea