dijous, 1 de febrer del 2007

El Parlament Europeu s'afegeix a la lluita contra el canvi climàtic.

L'Euro-cambra vol ajudar a evitar el cada vegada més evident escalfament del planeta, tenint en compte que des de 1976 la temperatura mitjana ha augmentat a un ritme de 0,18 graus per dècada. De tal manera que si no es prenen les mesures necessàries, l'escalfament continuarà i milions de persones podrien acabar morint de gana o de set.
Estudis recents sobre l'impacte econòmic del canvi climàtic confirmen que la despesa derivada de no fer res seria molt superior a la que suposarien les accions encaminades a frenar el fenomen. D'aquesta manera, el "Stern Review" d'octubre de 2006 estableix que la despesa en la lluita contra el canvi climàtic podria limitar-se a l'1% del Producte Interior Brut (PIB) global anual, mentre que l'escalfament provocaria per si sol la pèrdua de entre el 5 i el 20% del mateix.

+ info a la web de mola tv i a la web del Parlament Europeu

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una cosa està clara mentre a una empresa li surti més econòmic pagar la multa que li suposa un vesament tòxic, una fuga, etc... que no pas adaptar les seves instal.lacions per contaminar menys no farem res.

I ja no parlo de conscienciar els ciutadans de peu per tancar l'aixeta quan es respatllin les dents, classificar la brossa, etc.