dimarts, 6 de febrer del 2007

Moscou i la Unió Europea estan disposats a col·laborar tot i les seves divergències

Moscou i la Unió Europea continuen mantenint certes divergències. És el que es desprèn de la primera reunió ministerial de l'any entre Rússia i la "troika" comunitària.
Des de Moscou, el cap de la diplomàcia russa, Sergei Lavrov, s'ha negat a comentar el pla de l'estatut per a Kosovo perquè considera que va ser presentat a Belgrat i Prístina, i no a Rússia. De tal manera que els hi atorga tota la responsabilitat. Ara bé, mentre Lavrov ha assegurat que les divergències entre Moscou i Washington són importants, els Estats Units han manifestat el seu recolzament el pla.
El ministre d'Exteriors d'Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, país que exerceix la presidència de torn de la Unió Europea, aboga perquè ambdues parts "comencin les consultes".
Tant Lavrov com Steinmeier es mostren confiats en que ràpidament començaran les negociacions sobre el nou acord de cooperació entre Rússia i la Unió Europea. Mentre, aquestes converses es troben bloquejades per Polònia, ja que Moscou ha prohibit la importació sobre els seus productes càrnics.
Per altra banda, en aquesta primera reunió ministerial no hi ha hagut novetats en matèria energètica. Rússia manté les seves reticències davant certs mecanismes de la Carta europea de la Energia. En concret, al trànsit dels recursos energètics i al règim d'inversions.

+ info a la web de mola tv i a la web de la Comissió Europea