dimarts, 6 de febrer del 2007

Un milió de persones demana a Brussel·les la revisió de la legislació dels OGM

L'organització ecologista Greenpeace ha entregat un milió de firmes a la Comissió Europea per a exigir etiquetes específiques en productes com la llet, la carn o els ous que procedeixin d'animals alimentats amb pinsos transgènics.
Marco Contiero, membre de Greenpeace, assenyala que "més de 20 milions de tonelades de soja i blat de moro transgènics són importats cada any del Brasil i l'Argentina per a fer pinso", i que "els consumidors compren productes sense saber que els animals han estat aliments amb aquests productes".
A més, en la declaració entregada per la organització ecologista, els ciutadans de 21 països de la Unió Europea remarquen el seu dret a la informació.
Davant aquesta situació, el comissari europeu de Sanitat, Markos Kiprianou, ha indicat que "consultaran amb experts científics i tornaran a examinar la normativa actual", davant la petició que mostra la preocupació de la societat.
Actualment, només s'etiqueten aquells productes específics que contenen més d'un 0,9% de OGM, però no els que provenen d'animals que han ingerit aliments o medicines genèricament modificats.
Aquesta iniciativa és, segons Greenpeace, un "toc d'avís per a que la Unió Europea impedeixi que els transgènics entrin per la porta del darrere i acabin als nostres plats".

+ info a la web de mola tv i la web de la Comissió Europea