dimarts, 13 de febrer del 2007

El Programa MEDIA 2007 destina 755 milions d’euros per impulsar la indústria del cinema europeu

El nou Programa MEDIA 2007 de la Unió Europea, presentat aquest cap de setmana a Berlín, destinarà 755 milions d'euros per a impulsar la indústria del cinema europeu durant els propers 7 anys. Gairebé el 65% del pressupost total es destinarà a potenciar la distribució de les obres europees en països europeus diferents d'aquell on es va produir i a la resta del món.
MEDIA 2007 facilita l'accés al finançament, especialment de les Petites i Mitjanes Empreses, i reforça l'ús de tecnologies digitals per fer més competitiu el sector audiovisual europeu.
Els 755 milions d'euros de MEDIA 2007 es destinaran a finançar les fases prèvia i posterior la producció de les pel·lícules, amb un pressupost repartit entre 5 línies d'acció. Concretament a la formació un 7%, al desenvolupament un 20%, a la distribució un 55%, a la promoció un 9% i a les accions transversals i projectes experimentals un 5 i un 4%, respectivament.
El programa MEDIA, de suport al sector audiovisual de la Unió Europea ha vingut desenvolupant i consolidant la indústria del cinema europeu des de fa 16 anys. A través de MEDIA I, II, Plus I Formació, s'ha recolzat el desenvolupament i la distribució de milers de pel·lícules i activitats de formació, festivals i projectes de promoció a tot el continent.
Només gràcies a MEDIA Plus i MEDIA Formació (2001-2006), es van injectar més de 500 milions d'euros en 8.000 projectes.
Cada any, la Comissió Europea finança 300 nous projectes fílmics europeus i la meitat de les pel·lícules europees exhibides a les sales de cinema han rebut subvencions comunitàries.

+ info a la web de mola tv i a la web de la Comissió Europea