dimecres, 21 de febrer del 2007

Reunió entre la UE i els EUA per negociar un resposta global contra el canvi climàtic

Kyoto va ser l’inici del procés de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle responsables de l’escalfament global. Però per avançar contra aquest reconegut problema global, el Comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas, s’ha reunit a Washington amb el Govern dels Estats Units amb la finalitat de negociar una resposta global.

Per evitar danys irreparables al nostre planeta, els científics diuen que la temperatura de la Terra no ha de pujar més de 2 graus centígrads per sobre dels nivells preindustrials. Es tracta d’un dels grans objectius de la Unió Europea, i és el motiu de la seva crida als països desenvolupats a reduir abans de 2020 les seves emissions el 30% dels nivells de 1990.

Tal com confirma l’últim informe del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic, l’activitat humana és la màxima responsable dels desastres imputables al canvi climàtic, com per exemple l’increment de tempestes, sequeres i onades de calor. Dins la campanya de la Unió Europea “Tu controles el canvi climàtic”, els homes del temps de tot Europa ens donaran consells pràctics per contribuir a reduir les emissions, com pot ser instal·lar bombetes de baix consum i reciclar la brossa.

+ info a la web de Molatv i a la web de la Comissió Europea