dijous, 22 de febrer del 2007

Els eurodiputats opinen sobre l'informe de les activitats de la CIA a Europa

Els eurodiputats del Parlament Europeu han donat la seva opinió sobre l’informe final de les suposades activitats de la CIA a Europa, aprovat pel Parlament en sessió plenària la setmana passada. Recordem que segons aquest informe, s’haurien identificat més de 1.200 vols de l’agència americana, amb un mínim de 21 persones detingudes il·legalment. El text també acusa als Estats europeus de no col·laborar amb la investigació de l’Eurocambra.

En aquest sentit l’opinió dels eurodiputats és clara. El president de la comissió temporal del Parlament, l’europarlamentari Carlos Coelho, considera que s’han de respectar els drets humans en la lluita contra el terrorisme. També l’eurodiputat autor de l’informe de la comissió, Claudio Fava, destaca que l’aprovació del text reflexa l’autonomia del Parlament Europeu.

D’altra banda, altres eurodiputats van refusar el text. Per exemple, l’eurodiputat Konrad Szymansky ho va fer en opinar que hi ha molt poc sobre el que culpar als estats membres. Només un terç dels representants de l’Eurocambra va votar en contra de L’informe sobre les activitats de la CIA a Europa.

+ info a la web de molatv i a la web del Parlament Europeu