dimecres, 4 d’abril del 2007

Barcelona gestionarà amb Berlín el nou registre de cèl·lules mare

El centre de Medicina Regenerativa de Barcelona es convertirà en una de les dues seus del primer registre europeu de línies de cèl·lules mare embrionàries. La Comissió Europea acaba d'aprovar la creació i el finançament d'aquest registre, una iniciativa pionera que busca facilitar a tots els investigadors de cèl·lules mare la informació dels cultius de cèl·lules obtingudes a partir d'embrions humans que hi ha disponibles. L'altra seu de gestió d'aquest registre estarà a Berlín.

El comissari europeu de ciència i Investigació, Janez Potocnik, ha explicat que la creació d'aquest registre millorarà la coordinació entre investigadors. Es tracta de la iniciativa més important del món en aquesta matèria, on participen deu països de la Unió Europea que fan investigació amb cèl·lules mare embrionàries (Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Holanda, República Txeca, Regne Unit i Suècia).

El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona està situat al Parc de Recerca Biomèdica, a la zona Olímpica de la ciutat. Aquest parc és un dels equipaments d'investigació més importants del sud d'Europa i ha comptat, des dels seus inicis, amb el finançament dels fons de desenvolupament regional de la Unió Europea.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea