dimecres, 4 d’abril del 2007

La UE signa un nou tractat de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat

La UE ha signat un nou tractat de les Nacions Unides sobre els drets dels discapacitats. És el primer cop que la UE signa com a tal una convenció bàsica de les Nacions Unides, que vol garantir la igualtat d’aquest col·lectiu respecte els drets i llibertats fonamentals. El text servirà de protecció a 50 milions de ciutadans europeus i a 650 milions de persones amb discapacitats de tot el món.

El nou tractat és la primera convenció sobre drets humans aprovada el segle XXI. Darrera hi ha un llarg període d’esforços per part d’organitzacions a favor dels discapacitats i del creixent reconeixement internacional que fins ara cap tractat sobre drets humans de Nacions Unides protegia completament aquestes persones. De fet, segons l’Eurobaròmetre el 53% dels europeus opina que la discriminació per patir una discapacitat està a l’ordre del dia.

El document també reconeix que les dones discapacitades són més susceptibles de patir múltiples formes de discriminació. Per aquesta raó crida a adoptar mesures que combinin respostes contra la discriminació per discapacitació i de gènere.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea