dimarts, 3 d’abril del 2007

Una nova normativa fa més àgil i transparent les concessions de finançament

Europa dedica un pressupost enorme a ajudes per a cofinançar projectes específics i a contractes per licitació pública. Fins ara el procés per aconseguir finançament, o senzillament el control d’aquests recursos, era un tràmit difícil i carregós. Però avui podem parlar en passat gràcies a l’entrada en vigor d’una nova normativa que fa més fàcil que mai obtenir l’ajuda de la Unió Europea.

En primer lloc, els primers beneficiats són les petites empreses i les ONGs, ja que la normativa redueix els tràmits per concedir ajudes de fins a 25.000 euros. A més, a partir d’ara els investigadors també poden sol·licitar ajudes individuals a la investigació.

En segon terme, un altre avantatge és que la normativa financera garantirà l’ús adequat dels fons públics gràcies a una major transparència. Com? Doncs per primer cop es faran públics els noms de tots els beneficiaris: A partir de 2008, en el cas de les ajudes regionals i al desenvolupament, i de 2009 en les subvencions agrícoles.

Per últim, la normativa redueix la càrrega burocràtica. Les noves disposicions ofereixen millors solucions, més senzilles i més pràctiques a tots els qui treballen amb fons europeus.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea