dimecres, 18 d’abril del 2007

Els eurodiputats donen suport a la baixada de les tarifes itinerants a la UE

Les elevades tarifes per fer servir el mòbil a l’estranger preocupen per igual a turistes i persones de negocis. Un cost que a Europa varia dels 50 cèntims als 5 euros per minut segons el país i l’operador. Però en el Parlament Europeu s’ha donat un gran pas per abaratir aquesta despesa. Després d’intenses negociacions s’ha arribat a un gran acord: L’establiment d’una eurotarifa màxima de 40 cèntims per minut per les trucades itinerants que es facin des de qualsevol país de la Unió a un altre estat membre.

Si la proposta prospera, aquest seria el cost màxim per trucar d’un país europeu a un altre. A més a més es posarien en pràctica altres mesures perquè els usuaris estiguessin millor informats. Algunes serien l’enviament d’un SMS en trepitjar un altre país informació sobre l’eurotarifa o les tarifes per minut.

D’altra banda, els missatges tipus SMS i MMS s’han exclòs d’aquesta regulació sobre itinerància. Amb tot els eurodiputats han demanat que s’estudiï la possibilitat de regular aquest servei en un futur.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu