dimarts, 3 d’abril del 2007

S’inaugura la primera central termoelèctrica comercial de concentració solar d’Europa

Sevilla s’ha convertit en la primera ciutat d’Europa que compta amb una central termoelèctrica comercial de concentració solar. La planta és una bona notícia per diferents raons: Significa un pas més en la lluita contra el canvi climàtic, un increment de la seguretat energètica, nous llocs de treball i reforça la competitivitat del sector.

Per entendre millor la dimensió d’aquesta notícia, només un parell de dades: La central termoelèctrica produeix energia suficient per abastir una població de 10.000 habitants, i evita que cada any s’emetin a l’atmosfera gairebé 16.000 tones de CO2 cada any. A més a més, la inauguració de la planta constata el compromís de la Unió Europea d’augmentar fins a un 20% el percentatge d’energies renovables pel consum per a 2020.

D’altra banda, la inauguració de la central coincideix amb la publicació per part de la Comissió Europea d’un nou mapa sobre el potencial de generació d’energia solar fotovoltaica. Aquest instrument permetrà calcular amb molt detall la quantitat d’energia que pot generar-se a qualsevol lloc d’Europa i les regions que l’envolten.

La creació de la central termoelèctrica també ha estat possible gràcies en part al finançament rebut a través del 5è Programa Marc d’Investigació de la Unió Europea.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Representació a Espanya de la CE