dijous, 26 d’abril del 2007

La UE impulsa un marc internacional per a l’eficiència energètica

El significat d’eficiència energètica és més simple d’entendre del que d’entrada pot semblar. Bàsicament, és l’estalvi d’avui que ens garanteix el demà. Perquè gastar més del que necessitem, o no treure’n el màxim profit, és senzillament il·lògic.

En la dimensió internacional, la Unió Europea tracta d’establir un acord marc amb diversos països desenvolupats o en desenvolupament, com Brasil, Xina, Índia, Japó, Rússia i Estats Units. Com molt bé va dir el ministre federal d’Economia alemany, Michael Glos, “L’economia i el medi ambient necessiten un marc adient i sostenible que no es crearà per si sol”.

La Unió Europea ja s’ha compromès a millorar l’eficiència energètica en un 20% i els països membres estan elaborant els seus propis plans nacionals en aquest camp. Les mesures senzilles, com l’aïllament dels edificis, poden repercutir molt favorablement en l’estalvi d’energia i diners.

Segons una enquesta recent de la Unió, vuit de cada deu europeus estan convençuts que el model actual de consum i producció d’energia dels seus països provoca la desestabilizació del clima.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea