dijous, 19 d’abril del 2007

La UE premia l’article periodístic «Jo vaig ser esclau a Apulia»

Cada any, el premi “Per la diversitat. Contra la discriminació” convida als periodistes de la Unió Europea a presentar articles que tractin la discriminació o la diversitat. L’objectiu és premiar aquells reportatges que reflecteixin els avantatges de la diversitat i contra la discriminació laboral.

Enguany l’article guanyador es titula “Jo vaig ser esclau a Apulia”, de Fabrizio Gatti. Un treball que descriu les penalitats dels treballadors estrangers en aquesta regió italiana i la seva discriminació pel seu origen ètnic. Després, el segon premi va ser per l’húngar Miklós Hargitai per l’article “La nostra filla gitana”, sobre l’adopció i els grups minoritaris, i el tercer premi per la belga Petra Sjouwerman, per l’article “Una empresa que només contracta autistes”, sobre integració positiva.

En motiu de l’Any Europeu d’Igualtat d’Oportunitats, el certamen ha concedit un premi especial que ha guanyat la finlandesa Henna Helne. El seu article, “Mares que estudien la llengua dels seus fills”.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea