dijous, 5 d’abril del 2007

La UE proposa obrir els seus mercats a les antigues colònies europees

Segons una oferta presentada per la Comissió Europea, totes les barreres comercials, siguin quotes o aranzels, quedarien suprimides pels productes provinents d’uns 80 països de l’Àfrica, el Carib i el Pacífic. L’única excepció seria Sudàfrica, on hi ha un bon nombre de productes competitius a nivell global que continuarien suportant taxes d’importació.

L’objectiu de Brussel·les en suprimir les quotes i aranzels a aquests països és donar-los oportunitats de desenvolupament. La iniciativa inclou tots els productes, des de carn i làctics fins a fruites i verdures, i començaria a aplicar-se a partir de la firma de l’acord, probablement l’1 de gener de l’any que ve, excepte en el cas del sucre i de l’arròs. Per aquests productes s’establaria un període de transició: 2015 pel sucre i un termini encara no concretat per l’arròs.

Al mateix temps, la Comissió Europea demana als estats membres d’aquest col·lectiu rebre el mateix tracte. És a dir, que també obrin els seus mercats a les exportacions europees suprimint aranzels i quotes.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea