dijous, 5 d’abril del 2007

El PE es mira amb lupa el futbol professional

El Parlament Europeu ha parlat últimament molt de futbol. Per exemple, l'eurocambra va votar recentment un informe sobre el futur de l'esport rei a Europa. El text planteja unes 60 recomanacions, entre les que destaca la petició d'una major transparència financera dels clubs i dels agents, una distribució més justa dels beneficis de les retransmissions televisives i més solidaritat entre els grans i petits clubs. I parlem de recomanacions perquè el Parlament aposta perquè sigui el propi sector qui reguli les seves aportacions.

L'eurocambra també ha posat sobre la taula altres assumptes que mereixen atenció: Com acabar amb la violència que envolta el futbol, sobretot amb les mostres de racisme en alguns estadis; el tràfic de jugadors barats, o les noves formes de retransmissió gràcies a les noves tecnologies com Internet i el telèfon mòbil.

Sobre el món de l'esport el Parlament europeu ja compta amb un intergrup que s'hi dedica, a més a més d'un grup informal "d'amics del futbol". D'altra banda, la Comissió Europea té previst publicar a mitjans d'enguany un Llibre Blanc sobre el futbol.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu