dimarts, 17 d’abril del 2007

El premi Energy Globe sobre projectes d’eficiència energètica viatja a Kènia

Polítics i celebritats de tot el món han assistit al Parlament Europeu a l'entrega dels Premis Energy Globe 2007. Aquest guardó anual reconeix els projectes més rellevants en matèria d'eficiència energètica. En total es van concedir cinc premis, però el principal guardonat de la vetllada va ser el keniata John Maina, creador d'un mètode per augmentar la collita dels petits grangers fins a un 50%.

El sistema de Maina consisteix en assecar fruites i vegetals mitjançant un forns accionats per energia solar, amb els quals els petits agricultors aconsegueixen incrementar la seva collita fins a un 50% sense malmetre el medi ambient. Precisament la gala va estar marcada per un caràcter ecologista, sobretot davant els reptes que planteja el canvi climàtic.

L'actor nord-americà Martin Sheen, que interpreta en una sèrie de televisió al president dels Estats Units, va declarar que si realment fos el president firmaria el Protocol de Kyoto. D'altra banda, el sí president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, també es va referir al canvi climàtic, i va declarar metafòricament que quedaven dos minuts per mitjanit i que cal passar a l'acció.


+ info a l aweb de Mola TV i a la web del Parlament Europeu