dimecres, 11 d’abril del 2007

En un any el «.eu» ja compta amb 2,6 milions de registres

Si abans de l’abril de fa un any haguéssim buscat pàgines web amb el domini “.eu”, no n’hauríem trobat pas. En canvi avui, si fem la mateixa cerca amb qualsevol buscador d’Internet, el panorama és un altre: Ens apareixen més de 2,6 milions de pàgines web.

La raó és que aquest mes és el primer aniversari de la posada en marxa del domini “.eu”, un domini que pot utilitzar qualsevol europeu resident a la Unió Europea. I la acollida ha estat immillorable. Empreses, organismes públics i particulars s’han donat pressa per incloure el nom de domini “.eu” a la seva direcció d’Internet.

Els avantatges són diversos, sobretot per les petites empreses i pels particulars: Reforcen la seva presència a la xarxa, milloren la seva imatge, i amplien el seu radi d’acció en els mercats estrangers. A més a més, amb el domini “.eu” també s’acullen a la protecció que garanteix la legislació europea.

Per registrar una direcció “.eu” només cal dirigir-se a un servidor acreditat i ser resident a la Unió Europea. De moment alemanys, britànics i holandesos encapçalen el rànquing “.eu”.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea